Nadal: "Novak je na neverjetnem nivoju"

Michael Dodge/Getty Images

Španski tenisač Rafael Nadal je priznal premoč Novaka Đokovića v finalu Australian Opna, a pravi, da sta mu kljub porazu v finalu bila ta dva tedna v Melbournu velika motivacija za nadaljevanje sezone.

Nadal je v boju za lovoriku v finalu Australian Opna moral priznati premoč Novaku Đokoviću, ki je slavil s 6:3, 6:2, 6:3. Španec je v finalu padel prvič, saj od začetka prvega Grand Slama ni izgubil niti enega niza.

Povezano

“Najprej čestitam Novaku in njegovi celotni ekipi, pokazal je neverjetni nivo tenisa tako ta večer kot celoten teden, vsaka čast. Hvala vsem, ki so omogočili organizacijo turnirja. Noben drug turnir ne napreduje tako, kot ta vsako leto, verjetno je najboljši na svetu. Če sem iskren, hvala vam za lepo promocijo našega športna,” je dejal Nadal.

Za Španca je bil Australian Open prvi turnir v letošnji sezoni, po tem ko se je mučil s poškodbami vse od US Opna v septembru.

To sta bila dva čustvena tedna, čerpav to ni bil moj večer. Lansko leto sem šel skozi težke trenutke, od US Opna nisem odiral tekme do prvega kroga tukaj. Pomembno je, da sem tukaj po poškodbi, za menoj sta dva dobra tedna tenisa in to mi bo inspiracija in motivacaja za vse, kar sledi. Hvala moji ekipi in vsem, ki mi pomagajo od začetka kariere, brez njih ne bi bil tukaj,” je povedal Nadal in dodal:

“Boril se bom in treniral, da bo najboljši tenisač, kar sem lahko. Dolgo že to poskušam. Dal bom vse od sebe, da se vrnem in dam sebi boljše možnosti za prihodnost. Čutim vašo naklonjenost, se vidimo.”