Vipiteno končal serijo Olimpije, boleč poraz Jesenic

HK Olimpija

Hokejisti SŽ Olimpije so v 42. krogu Alpske lige na gostovanju pri Vipitenu izgubili prvič po devetih zaporednih zmagah in zapravili prvo priložnost, da si zagotovijo drugo mesto po rednem delu. Acroni Jesenice v Podmežakli izgubile proti Lustenau z 1:3.

Ljubljančani so na drugi tekmi v drugih dneh nadstreljali Vipiteno z 38:17, vendar ostali brez desete zaporedne zmage. Medtem ko domači vratar Gianluca Vallini ni klonil niti enkrat, je Žan Us v vratih zmajev iz svoje mreže pobral tri ploščke.

Italijani so po zaslugi zmage proti SŽ Olimpiji prišli do pomembne zmage v boju za prednost domačega terena. Ljubljačni so utrpeli prvi poraz po rednem delu tekme po 17. novembru, sicer pa so led sklonjenih glav nazadnje zapuščali 12. januarja.

V Podmežakli je blestel vratar gostov Mathieu Corbeil, ki je zbral kar 48 obramb. Njegovi soigralci so na drugi strani proti vratom Jesenic sprožili vsega 19 strelov, vendar se veselili kar štirih zadetkov. Edini zadetek za železarje je dosegel Luka Kalan.

Jeseničane do konca rednega dela Alpske lige čaka torkov domač obračun proti Milanu, sledijo pa gostovanja pri Fassi, Bregenzerwaldu in Cortini.

Najboljša štiri moštva si četrfinale zagotovi že po 40 krogih, preostali pa se v dodatnem boju merijo za preostala štiri mesta v izločilnih bojih.