Jakupovičeva v glavnem delu žreba, Hercogova izpadla

Uncategorized 20. Mar 201917:53 > 18:05
Anthony Au-Yeung, Getty Images Sport

Slovenki Dalila Jakupovič in Polona Hercog sta danes v kvalifikacijah začeli z nastopi na WTA turnirju v Miamiju. Hercogova se ni uspela uvrstiti v glavni del turnirja, je pa to uspelo Jakupovičevi, ki je danes slavila v kvalifikacija.

Twitter

Dalila Jakupovič se je v kvalifikacijah pomerila proti Američanki Madison Brengle, sicer 98. na WTA lestvici. Naša tenisačica večjih težav z nasprotnico ni imela, saj je slavila po uri in treh minutah igre s 6:0, 6:3.

Jakupovičeva je prikazala odličen tenis in slavila brez izgubljene igre na svoj servis. S to zmago se je Slovenka uvrstila tudi v glavni del turnirja v Miamiju.

Druga slovenska predstavnica v kvalifikacijah Polona Hercog pa je na današnjem obračunu izgubila proti Nemki Lauri Siegemund s 3:6, 6:2, 6:2. Zelo izenačen dvoboj je trajal kar dve uri in 36. minut.

Hercogova je obračun začela bolje in tudi povsem zasluženo dobila prvi niz s 6:3. V drugem nizu je prav tako igrala zelo dobro, potem pa popustila pri rezultatu 2:2 poppustila in dvakrat izgubila svoj servis za izenačenje v nizih. Zelo dolg tretji niz pa je prav tako s 6:2 dobila Nemka, predvsem zaradi velikega števila napak Slovenke, ki se tako poslavlja od turnirja v Miamiju.