Preobrat Jesenic za prvo zmago, uspešna tudi Olimpija

Facebook

Oba slovenska predstavniki v ligi AHL sta prišla do zmage na drugi polfinalni tekmi. Jeseničani so doma po podaljšku premagali Pustertal s 3:2 in izenačili v seriji zmag na 1:1. Olimpija pa je proti Lustenau prišla do druge zmage v seriji in bo že na naslednji tekmi imela priložnost za finale.

Jeseničani so pred domačimi gledalci po preobratu prišli do zmage proti najboljši ekipi po rednem delu sezone. S 3:2 so po podaljšku premagali italijansko ekipo Pustertala in serijo v zmagah izenačili na 1:1.

Potem, ko se je železarjem zmaga na prvi tekmi izmuznila v rok v podaljšku so bili pred domačim občinstvom tokrat bolj zbrani. Junak tekme je bil David Rodman, ki je zmagovalca odločil že v drugi minuti podaljška.

Hokejisti Olimpije pa se na poti proti ne ustavljajo. Tokrat so na gostovanju za svojo drugo zmago v seriji zmlelil Lustenau, ki je padel s kar 4:0. Ljubljančani so že prvo tekmo pred domačimi gledalci dobili prepričljivo s 4:1. Tokrat pa so samo še potrdili, da si v letošnji sezoni več kot zaslužijo veliki finale lige AHL.

Zmaji za katere so danes zadeli Žiga Pešut (dvakrat), Aljaž Chvatal in Žan Jezovšek bodo že v petek imeli priložnost, da se z zmago uvrstijo v finale.