Prvi seznam Giulianija brez večjih sprememb

Aleš Oblak

Novi selektor slovenske odbojkarske reprezentance Alberto Giuliani je razkril seznam igralcev, na katere bo računaj v tej sezoni. Italijanski strokovnjak je na spisek uvrstil 18 odbojkarjev, ki se bodo prvič zbrali 15. maja v Kranjski Gori.

Na seznamu najdemo vseh 14 odbojkarjev z lanskega svetovnega prvenstva v Italiji in Bolgariji, kar pomeni, da Giuliani, ki je na slovenski klopi nasledil Srba Slobodana Kovača, ni postregel za kakšno presenečenje.

Slovenijo so na SP-ju zastopali Dejan Vinčić, Gregor Ropret, Mitja Gasparini, Tonček Štern, Alen Pajenk, Jan Kozamernik, Sašo Štalekar, Uroš Pavlović, Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Alen Šket, Jan Klobučar ter prosta igralca Jani Kovačič in Urban Toman.

Na tokratnem seznamu so še sprejemalec Žiga Štern, srednji bloker Matic Videčnik in podajalec Uroš Planinšič, ki so v lanski sezoni kot člani pomlajene reprezentance nastopali v evropski ligi. Giuliani je v vabilo poslal tudi enemu izmed največjih odbojkarskih talentov nasploh, 17-letnemu članu OK Maribor Roku Možiču, ki je z reprezentanco premierno treniral že v lanski sezoni.

Odbojkarji bodo prvi trening v Kranjski Gori opravili 16. maja.