Sajfudinov bi wild card, Žagar v Avstralijo po osmerico

Uncategorized 15. Okt 201623:10 > 23:22
Gett Images/ Laurence Griffiths

Ruski spidvejski as Emiel Sajfudinov je tudi uradno potrdil svojo kandidaturo za povabilo v svetovno prvenstvo, v katerem v zadnjih treh sezonah zaradi pomanjkanja sponzorskega denarja ni sodeloval. 26-letni dirkač iz Salavata bi letos sicer moral nastopiti na kvalifikacijah za grand prix.

Na četrtfinalu v Goričanu 2. maja je moral zaradi poškodbe Rus sodelovanje tik pred zdajci sicer odpovedati. Sajfudinov je v preteklosti že navduševal v svetovnem prvenstvu, predvsem v sezoni 2009, ko je zasedel končno tretje mesto, med drugim pa zmagal tudi v Krškem na dirki za veliko nagrado Slovenije. V zadnjih dveh sezonah je vozil v evropski seriji, zdaj pa pravi, da pogreša dirkanje med svetovno elito.

Gett Images/ Laurence Griffiths

Sajfudinov po mnenju poznavalcev lahko odkrito računa na wild card oziroma povabila organizatorja, saj velja za enega izmed najbolj perspektivnih spidvejistov na svetu, kar pa bi utegnila biti težava tudi za Slovenca Mateja Žagarja, če se mu ne bi uspelo uvrstiti v naslednjo sezono avtomatično.

Najboljših osem mest namreč garantira status grand prix voznika za naslednjo sezono, Žagarja pa bi le stežka doletelo povabilo organizatorja. Nicki Pedersen, Niels Kristian Iversen, Jaroslaw Hampel in zdaj Emil Sajfudinov so namreč favoriti za wild card. Skorajda zagotovo bo med kandidati tudi eden izmed britanskih voznikov.

Gett Images/ Laurence Griffiths

Žagar ima sicer povsem realne možnosti, da še ujame osmo mesto v skupnem seštevku prvenstva, ki mu prinaša vstopnico za grand prix tudi v prihodnji sezoni. Za osmouvrščenim Freddyjem Lindgrenom zaostaja samo za tri točke, a prav toliko zaostaja tudi Iversen. Zadnja dirka sezone bo čez teden dni v deželi tam spodaj, velika nagrada Avstralije v Melbournu na Stadionu Etihad.