Giani ostane ali gre? Jasno bo drugo leto

OZS/Facebook

Glavni arhitekt slovenskega odbojkarskega preporoda Andrea Giani še vedno ni sprejel odločitve, ali bo nadaljeval z delom na klopi naše reprezentance. Dokončno odločitev bo sporočil na začetku prihodnjega leta.

Slovenija bo naslednje leto branila srebro na evropskem prvenstvu na Poljskem in premierno nastopila tudi v drugem kakovostnem razredu svetovne lige. Več kot dovolj izzivov za Andreo Gianija, ki se mu izteka tudi pogodba z italijanskem prvoligašem Verono, ki ga še naprej želi na svoji klopi, na mizi ima tudi druge ponudbe, v prvi vrsti si ga na svoji klopi želijo videti Poljaki.

Pred mano je zelo težka odločitev, ki je v tem trenutku še ne morem sprejeti. Ne glede na to, ali bom ostal v sedanjem klubu ali pa sprejel kakšno drugo ponudbo, bo prepričati klubske delodajalce, da lahko tudi v prihodnje vodim tako klub kot reprezentanco, kar težka naloga. Še posebej v Italiji. Sam si zelo želim še naprej početi oboje in še vedno upam, da bo to mogoče. Vodstvu slovenske zveze sem pojasnil, v kakšni situaciji se nahajam in prosil, da mi čas za odločitev podaljšajo do januarja, saj je zame nemogoče, da se odločim že zdaj,” je pojasnil Giani.

Vodstvo Odbojkarske zveze Slovenije ne skriva, da si je želelo, da bi Giani pogodbo podaljšal že v oktobru, a so na odločitev italijanskega stratega pripravljeni počakati. “Z Andreo smo redno v stikih in tako bo tudi do januarja, ko bo sprejel končno odločitev. Glede na dosedanje pogovore, bo ta v prvi vrsti odvisna od tega, v katerem klubu bo nadaljeval svojo trenersko kariero. Andrea si je ustvaril ugled, zanimanje zanj je veliko, hočejo ga največji klubi in tudi največje reprezentance, ki pa seveda postavljajo svoje pogoje. Na Odbojkarski zvezi Slovenije smo si seveda želeli, da bi v tem trenutku že vedeli, ali Andrea ostaja na slovenski klopi ali ne, bomo pa vsekakor spoštovali njegovo željo in na njegovo odločitev počakali do začetka prihodnjega leta. Glede na to, koliko je Andrea storil za slovensko odbojko, menim, da je to prav,” je Gianijeve besede potrdil predsednik korvne zveze Metod Ropret.

Giani se je dotaknil tudi domnevne ponudbe visokoletečih Poljakov. “S poljske zveze nisem dobil nobene uradne ponudbe. V stik z mano je stopil le menedžer zveze in me prosil, da mu pošljem svoj življenjepis. To sem tudi storil in to je vse,” je dejal Giani, ki bo torej na začetku leta 2017 razkril svoje naslednje korake. Čakanje pa se nadaljuje …