NASCAR: Zmaga Logana v Talladegi, favorit Truex izpadel

Uncategorized 24. Okt 201619:46 > 19:50
Getty Images

V Talladegi v Alabami je bila v nedeljo zvečer na sporedu 32. dirka letošnje sezone, šesta v končnici in tretja v drugem krogu končnice, kjer je zmagal dirkač ekipe Penske Joey Logano in se uspel prebiti med najboljših osem.

Loganu je pred dirko kazalo precej slabše v primerjavi z njegovim moštvenim tekmecem Bradom Keselowskim, saj je bil po točkah ogrožen zaradi slabe predstave v Charlottu in Kansas Cityju, a je Keselowskemu, ki je vodil večji del dirke, pred koncem odpovedal motor in je moral nesrečno parkirati svoj avtomobil v garaži. Že v prvi polovici dirke je zaradi enakega vzroka odstopil tudi veliki favorit za končni naslov prvaka, dirkač ekipe Furniture Row Racing, Martin Truex mlajši.

Potem, ko sta Truex in Keselowski končala z dirko, se je priložnost prebiti se med najboljših osem nenanadoma ponudila nekaterim drugim voznikom, ki so bili po točkah v izjemno slabem položaju. Bitko za zadnje mesto med osmerico sta tako na koncu bila Denny Hamlin in Austin Dillon, v zadnjih dveh krogih pa je prvi le dobil ogorčen obračun. Četrti dirkač, ki je izpadel v drugem krogu končnice, je bil Chase Elliott, novinec, ki vozi za ekipo Hendrick Motorsports.

Po dirki je bilo sicer pestro tudi v garažah, saj je Kevin Harvick v garaži obiskal moštvenega tekmeca Kurta Buscha; šlo je za rahlo trčenje na stezi v zaključku dirke, a se Busch ni želel prepirati in je novinarjem pozneje dejal, da je Harvick vse skupaj narobe razumel.