NASCAR: Austin Dillon na "polu" pred dirko v Teksasu

Uncategorized 6. Nov 201612:19 > 12:26
Gett Images/ Laurence Griffiths

V Fort Worthu v Teksasu bo v nedeljo na sporedu že 34. dirka letošnje sezone v Nascarjevi seriji Sprint Cup, kjer se končnica približuje vrhuncu. Jimmie Johnson se je prejšnji teden v Martinsvillu z zmago že avtomatično uvrstil na finale sezone v Miami.

Gett Images/ Laurence Griffiths

V Nascarju si zmagovalec posamične dirke v krogu končnice avtomatično pribori uvrstitev v naslednji krog, v aktualnem primeru pa že tudi na veliki finale sezone, saj so do konca samo še tri dirke. Finale v Miamiu bo čez dva tedna, danes v Teksasu imajo dirkači novo priložnost, da si privozijo finalno vstopnico.

Na 1,5 milje dolgem dirkališlu v Teksasu je sicer v petek na kvalifikacijah zmago slavil Austin Dillon, ki je krog prevozil s časom 28,081 sekunde in si zagotovil prvi najboljši startni položaj v letošnji sezoni, čeprav ni več udeleženec končnice.

Gett Images/ Laurence Griffiths

Ne bi mogel biti bolj vesel za svoje moštvene kolege iz garaže, ki so vse leto trdo garali za ta uspeh. Škoda je, ker nismo več v končnici, saj imamo v trenutni formi možnost zmagati na nedeljski dirki in se uvrstiti na finale sezone,” je razlagal Dillon po kvalifikacijah. Letos sicer še ni zmagal, a je vseeno izpadel šele po drugem krogu končnice, ko je v kombinacijah za naslov prvaka ostalo samo še osem dirkačev.

Dillonu bo v prvi startni vrsti družbo delal Joey Logano, dirkač ekipe Penske, ki je trenutno po točkah na ogroženem petem mestu; samo štiri mesta so na voljo na finalu sezone, zato se bodo nocoj za vrhunski rezultat borili tudi še Kevin Harvick, Kurth Busch in Carl Edwards. Harvick je sicer na kvalifikacijah že demonstriral svojo hitrost v Teksasu, saj je osvojil tretje mesto.

V velikih težavah je Kyle Busch, trenutno četrtouvrščen v skupnem seštevku prvenstva, ki je na kvalifikacijah osvojil samo 24. mesto, saj v drugem delu zaradi okvare dirkalnika ni nastopil. Aktualnega prvaka serije čaka dolg večer prebijanja iz ozadja proti čelu kolone.

Prenos dirke AAA Texas 500 bo ob 20. uri na programu Sportklub HD.