NASCAR: Edwards v deževnem Teksasu do finalne vstopnice

Uncategorized 7. Nov 201610:32 > 10:42
Gett Images/ Laurence Griffiths

Carl Edwards je zmagal na dirki AAA Texas 500 v deževnem Fort Worthu in si kot drugi voznik v letošnji sezoni privozil vozovnico za finale v Homestadu, ki bo na Floridi čez dva tedna. Dirka je bila zaradi dežja prestavljena za kar pet ur, zato so vozniki vozili nočno dirko.

Gett Images/ Laurence Griffiths

Potem, ko si je pred tednom dni dirkač ekipe Hendrick Motorsports Jimmie Johnson z zmago v Martinsvillu zagotovil še eno finalno dirko sezone, naslov prvaka je v preteklosti osvojil že šestkrat, je to zdaj uspelo tudi vozniku ekipe Joe Gibbs Racing; Edwards je vodstvo na dirki prevzel šele v 258 od 293 krogov, saj je bila dirka zaradi večerne plohe skrajšana s 334 krogov. Za Edwardsa je zmaga na 1,5 milje dolgi stezi v Fort Worthu 28. v karieri.

Za 37-letnega Carla Edwardsa je to prvi nastop na finalni dirki sezone, odkar se v seriji NASCAR dirka v formatu končnice s 16 vozniki, v preteklosti je bil dvakrat podprvak serije. “To je velika zmaga, pomemben dosežek. Ne vem, če sem vse skupaj že dojel. Ekipa je vse leto trdo garala, zato je to izjemen uspeh za vse nas. Prišli smo v Teksas z enim jasnim ciljem, zmagati, saj smo vedeli, da smo za kaj takega dovolj kvalitetni. Uspelo nam je,” je povedal Edwards po dirki.

Za finalno dirko sezone sta na voljo samo še dve mesti, odločitev pa bo padla čez teden dni na dirkališču v Phoenixu v Arizoni. Po točkah sicer najbolje trenutno kaže Joeyju Loganu in aktualnemu prvaku serije Kylu Buschu, medtem ko so na ogroženih mestih trenutno Kevin Harvick, Matt Kenseth, Danny Hamlin in Kurt Busch.

Logano je imel sicer večji del teksaške dirke najhitrejši dirkalnik, saj je v vodstvu odpeljal prvi 178 od 188 krogov, v nadaljevanju večera pa ostal v kombinaciji za zmago in naposled osvojil tretje mesto. Tudi Kyle Busch je lahko z razpletom dirke izjemno zadovoljen, saj je po težavah na kvalifikacijah, startal je samo iz 12 startne vrste, pripeljal v najhitrejšo peterico in je trenutno na četrtem mestu v skupnem seštevku, ki še prinaša nastop na finalu na Floridi.