Hokejisti Olimpije do pete zmage v ligi Ebel

Uncategorized 20. Nov 201622:48 > 23:09
HK Olimpija

V 21. krogu avstrijske hokejske lige so igralci Olimpije zabeležili peto zmago, še četrto po podaljšku. Za zmago (3:2) proti Grazu sta v rednem delu zadela Pešut in Ograjenšek, v podaljšku pa je za veselje in zmago poskrbel Pem.

Zmaji so doslej na enaindvajsetih tekmah v ligi Ebel zgolj enkrat slavili po rednem delu, danes pa so še četrtič nasprotnika premagali po podaljšku. Ljubljančani so, ne glede na vse slabe predstave, uspešni v dodatnih minutah v tej sezoni, saj so vse štiri dosedanje remije pretvorili v zmago. V tem pogledu so celo najuspešnejša ekipa v ligi.

Po prvi tretjini je Olimpija sicer zaostajala, Avstrijci so povedli z zadetkom Wogerja, v drugem delu pa so se zmaji prebudili in skreirali preobrat. V polno sta merila Pešut in Ograjšek, potem pa gledalci vse do zadnjih sekund rednega dela niso videli gola. Graz se je poraza po šestdesetih minutah rešil 36 sekund pred koncem, ko jim je najmanj točko zagotovil Setzinger. A prav točka je bila vse, kar je Olimpija danes dovolila nasprotniku, saj je po treh minutah in 29 sekundah podaljška v polno meril Pem in poskrbel za veliko slavje v taboru Olimpije.

Zmaji so sicer z enajstimi točkami še vedno trdno na zadnjem mestu, za predzadnjim Dornbirnom zaostajajo devet točk.