VIDEO: Motingu uspelo zapraviti nemogoče

Catherine Ivill, Getty Images Sport

Napadalec PSG-ja Eric Maxim Choupo-Moting, ki je proti Strasborugu zapravil priložnost, ki jo je težje zgrešiti kot zadeti, se je opravičeval z besedami, da je vse skupaj potekalo zelo hitro.

Kamerunec je v obračunu s Strasbourgom praktično preprečil svojemu soigralcu Christopherju Nkunkuju, da se vpiše med strelce, ko je po njegovem strelu zaustavil žogo na golovi črti v želji, da jo preusmeri v mrežo.

“Sprva sem mislil, da mi bo Nkunku podal, vendar je streljal. Branilec je poskušal z drsečim startom in mislil sem, da mu bo uspelo blokirati udarec, toda žoga je prišla mimo, jaz pa sem pomislil, da je morda prepovedani položaj. Vse se je odigralo zelo hitro. Dotaknil sem se žogo in nekako končal v mreži … Žal mi je zaradi vsega, vendar moramo nadaljevati,” je dejal Moting.

Kamerunec je pred tem dosegel vodilni zadetek za Parižane, vendar so gostje na koncu uspeli priti do točke na Parku princev.

Ekipa Thomasa Tuchela ima po 31. krogu Ligue 1 20 točk prednosti pred drugouvrščenim Lillom in je tik pred novim naslovom francoskega prvaka.