Elmas za točko Fenerja, boj za naslov odločen?

Uncategorized 14. Apr 201920:32 > 20:37
Carlos Rodrigues, Getty Images Sport

V turški Superligi je 28. krog zaznamoval mestni derbi med Fenerbahčejem in Galatasarayem. Ekipi sta se razšli brez zmagovalca (1:1).

 Pred 389. medcelinskim derbijem je imel aktualni prvak Galatasaray priložnost, da se z zmago približa vodilnemu Bašakšehirju na le tri točke zaostanka. Na zmago v gosteh pri Fenerju čaka Gala že skoraj dve desetletji in njegovi navijači se bodo morali še načakati.

V relativno slabem prvem polčasu velja omeniti le to, da je v 45. minuti levi branilec domačih Hasan Kaldirim prejel neposredni rdeči karton, saj je kot zadnji branilec podrl Mbayeja Diagneja.

Gostje so v nadaljevanju po pričakovanju prevzeli pobudo in se zadetka razveselili v 66. minuti, ko je 12. gol v sezoni zabil Nigerijec Henry Onyekuru.

Pet minut kasneje je iz edine izdelane akcije v 2. polčasu za domače zadel Turek, ki igra za makedonsko reprezentanco, mladi Eljif Elmas.

Fatih Terim tako s svojimi fanti pred zadnjimi šestimi krogi za Bašakšehirjem zaostaja pet točk, medtem ko je Fenerbahče na 14. mestu, šest točk pred najvišjeuvrščeno ekipo v coni za selitev v nižji rang.

Slovenski reprezentant Miha Zajc je za domačo ekipo celo tekmo odsedel na klopi za rezerve.