Jan Muršak končal reprezentančno kariero

Uncategorized 16. Apr 201916:29 > 16:41
Getty Images

V ponedeljek je selektor slovenske hokejske reprezentance Ivo Jan namignil na to, da bo Jan Muršak morda končal reprezentančno kariero, kar se je zdaj tudi zgodilo.

Mariborčan je slovo najavil z objavo na družbenem omrežju, vse skupaj pa potrdil tudi v pogovoru za Delo, kjer je razkril, da je postavil zdravje na prvo mesto. “Čast in privilegij je bilo nositi slovenski dres,” je ob slovesu na omrežju Instagram zapisal Štajerec.

Ivo Jan je v ponedeljek razkril, da Muršak na prihajajočem svetovnem prvenstvu drugega razreda ne bo igral in dodal, da bo najverjetneje manjkal tudi na prihajajočih akcijah. 31-letnik je odločitev sprejel ob misli na zdravje. Ocenil je, da je reprezentančno slovo edina rešitev.

“Prav žal mi je, da je tako, s seboj bom odnesel številne posebne spomine, odločitev sem sporočil tudi selektorju in menedžerju zveze Dejanu Kontrecu. Rad bi igral hokej še nekaj let, si tudi po letošnji zahtevni končnici dobro odpočil ter razmišljal o naslednji zimi v Švici,” je v pogovoru za Delo med drugim razkril Jan Muršak, ki trenutno igra za Bern, s katerim te dni igra finale elitne švicarske lige. Serija je po dveh tekmah izenačena na 1:1.

Muršak je za Slovenijo nastopil na štirih svetovnih prvenstvih in dvakrat na olimpijskih igrah. V Sočiju je bil član reprezentance, ki se je prebila v četrtfinale in olimpijski turnir končala na sedmem mestu, lani v Pjongčangu pa je s Slovenijo na zimskih olimpijskih igrah osvojil deveto mesto.