Spektakularni Tsitsipas izločil Nadala!

Julian Finney, Getty Images Sport

Grk Stefanos Tsitsipas je v spektakularnem drugem polfinalnem obračunu mastersa v Madridu premagal "kralja peska" Rafaela Nadala s 6:4, 2:6 in 6:3. Tsitsipasa v nedeljskem finalu čaka prvi igralec sveta Novak Đoković.

Povezano

Obračun je trajal dve uri in 36 minut, komaj 20-letni Grk pa bo v nedeljo ob 18:30 z neposrednim prenosom na SK 1 proti Novaku Đokoviću prvič v karieri zaigral v finalu katerega od turnirjev serije masters.

Stefanos Tsitsipas je v prvem in tretjem nizu navdušil občinstvo v Madridu in povsem razorožil Rafaela Nadala, ki je samo v drugem nizu odigral v svojem prepoznavnem slogu.

Hrabri Tsitsipas je imel odgovor praktično na vse napade Nadala, nemalokrat pa je svojega nasprotnika spravil ob živce, ko je prišel do točke, ki jo navijači Nadala že videli na drugi strani.

Tsitsipas je obračun začel z breakom, a mu je Nadal vrnil takoj v naslednji igri. Grk je do vodstva z 1:0 v nizih prišel na svoj servis, potem ko je pred tem ubranil break priložnost Nadala. Rafa je v drugem nizu nasprotniku servis odvzel v šesti in osmi igri ter prišel do izenačenja na 1:1. Odločili niz je bil spektakularen. Grk je do prvega breaka prišel v peti igri, ko je povedel s 3:2, do drugega pa v sedmi za vodstvo s 5:2. Rafa se ni predal, uspel nadoknaditi en izgubljeni servis, vseeno pa ni uspel “zlomiti” izjemnega Grka.

Tsitsipas je v deveti igri tretjega niza izkoristil četrto žogico za največjo zmago v karieri.

Nadal je letos izgubil tretji polfinale na pesku in v Rim odhaja brez ene same osvojene trofeje na podlagi, ki mu je prinesla daleč največ uspeha v karieri.