Serena in Venus na dvoboj v Rimu čakali 21 let

Uncategorized 14. Maj 20192:57 > 3:00
Scott Barbour, Getty Images Sport

Serena in Venus Williams se bosta v sklopu turnirja serije WTA Premier v Rimu srečali v novem medsebnojnem obračunu, tokrat v drugem krogu turnirja v večnem mestu.

Nazadnje sta Serena in Venus Williams v medsebojnem dvoboju na rdečem pesku loparja prekrižala davnega leta 2002 v finalu OP Francije. V Rimu na turnirju serije Premier Mandatory pa nista igrali vse od četrtfinala leta 1998, ko je slavila starejša izmed obeh sester, Venus. Leto kasneje je Venus osvojila ta turnir, ki pa je v nadaljevanju njunih karier kar štirikrat osvojila tudi Serena. 

Venus je do obračuna proti svoji sestri prišla po hudem boju z Elise Mertens, za zmago je potrebovala kar tri ure igre in kar devet žogic za zmago. “To je bil dolg in naporen obračun. Nisem si upala napovedati, kako dolgo bo dvoboj trajal, a se je obračun le končal in to v mojo korist,” je v smehu dejala Venus.

Za Sereno je to šele četrti turnir v tej sezoni, v prvem krogu pa je premagala Rebecco Peterson v dveh nizih. Ko so ji novinarji po koncu obračuna povedali, koliko časa že ni igrala proti Venus na rdečem pesku je odgovorila: “To je noro. Megleno se spominjam tistega dvoboja. Pogosto sva igrali ena proti drugi, a zdi se mi, da se v zadnjem obdobju srečujeva v bolj zgodnih fazah turnirjev,” je dejala Serena.

To bo 31. medsebojni dvoboj sester Williams, Serena ima 18 zmag, Venus pa 12.