Nadal izboljšal rekord Beckerja iz leta 1996

Getty Image/Ian Walton

Španski teniški igralec Rafael Nadal, ki je na mastersu v Rimu prišel do prve letošnje turnirske zmage, je izboljšal rekord Borisa Beckerja, ki datira v leto 1996.

Rafael Nadal je v Rimu do zmage proti Novaku Đokoviću prišel po treh nizih (6:0, 4:6, 6:1) in tako vpisal 20. zmago proti prvemu igralcu sveta v svoji karieri.

Boris Becker je prejšnji rekord postavil leta 1996. Najmlajši zmagovalec Wimbledona v zgodovini je zmage proti najvišje uvrščenim igralcem na lestvici ATP začel nizati leta 1986. Nemec je sedemkrat slavil proti Ivanu Lendlu, Peta Samprasa je premagal štirikrat, Jima Courierja in Stefana Edberga je premagal trikrat, medtem ko je Matsa Wilanderja in Andrea Agassija ugnal enkrat v času, ko so bili številka ena.

Nadal je na drugi strani vseh 20 zmag vpisal samo proti dvema igralcema. Prvih 13 zmag je zabeležil od leta 2004 do 2010 proti rekorderju po številu osvojenih turnirjev za grand slam Rogerju Federerju, medtem ko je ostalih sedem vpisal od leta 2012 do danes proti Novaku Đokoviću.