Partizan še četrtič zapored pokalni prvak!

Uncategorized 23. Maj 201917:49 > 21:04
Srdjan Stevanovic, Getty Images

Nogometaši Partizana so v finalu srbskega pokala z 1:0 premagali večnega tekmeca, Crveno zvezdo. Edini gol na stadionu Rajka Mitića je dosegel Bojan Ostojić, ki je kaznoval napako Milana Borjana.

Črno-beli so z zmago znova dokazali, da so pravi specialisti za pokalno tekmovanje. To je že njihov četrti zaporedni naslov v tem tekmovanju, kaj takega pa je ob upoštevanju zgodovine iz nekdanje skupne države uspelo le še Hajduku iz Splita.

Edini gol na tekmi smo videli v 13. minuti, ko je po predložku Danila Pantića vratar Zvezde Milan Borjan storil veliko napako. Izkušeni vratar je zletel v prazno, napako pa je izkoristil Bojan Ostojić, ki je bil na koncu tudi junak večnega derbija.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević je v današnjem finalu sploh prvič izgubil proti večnemu tekmecu, bil pa je to tudi prvi poraz rdeče-belih na domačem igrišču v domačih tekmovanjih pod taktirko odličnega stratega.

V finalu je v ospredje stopila odlična taktična priprava trenerja Partizana Sava Miloševića. Po hitrem zadetku so črno-beli dobro stali v obrambi in pretili iz protinapadov. Zvezda je bila brez prave ideje, kako prebiti obrambni zid Partizana in tako ostala brez dvojne krone.

Za klub iz Humske je to 15. pokalni naslov, zanimiv pa je, da je Partizan v finalu še tretjič zapored dobil medsebojno tekmo s Crveno zvezdo.