Kei: Verjemite, Rafi je težko vzeti tudi eno igro na RG

Uncategorized 5. Jun 20196:20 > 6:22
Julian Finney/Getty Images

Japonski teniški igralec Kei Nišikori je po prepričljivem porazu v četrtfinalu OP Francije proti Rafaelu Nadalu izjavil, da je na tem turnirju proti Špancuvpraktično nemogoče igrati.

Rafael Nadal je prikazal novo dominantno predstavo proti Keiju Nišikoriju in se s 6:1, 6:1 in 6:3 prebil v polfinale OP Francije ter prišel še korak bližje 12. turnirski zmagi v Parizu.

Nadal je na Roland Garrosu namreč odigral skupno 93 posameznih obračunov, od tega jih je dobil kar 91, dva pa je izgubil.

“Verjemite mi, da igralec osvoji eno samo igro proti Nadalu, je to uspeh. Na Roland Garrosu je le ena osvojena igra proti Nadalu izjemno težko in naporno delo. Samo ena igra …”, je japonski teniški igralec povzel svoje občutke po porazu.

Rafael Nadal niti v enem trenutku ni dopustil nasprotniku, da bi prevzel pobudo, Nišikori pa v petih poskusih Nadala še ni premagal na rdečem pesku. 

“Ni lahko, ko si zelo utrujen, a moraš slediti njegovemu ritmu. Rafa osvajanje ene točke spremeni v neverjetno težko delo. Trudil sem se ostati pozitiven, a ni šlo,” je dodal Nišikori. 

Nadal se bo v polfinalu OP Francije srečal z Rogerjem Federerjem, ki je v četrtfinalu s 3:1 v nizih premagal rojaka Stana Wawrinko.