Moška odbojkarska reprezentanca trenira v polni zasedbi

Uncategorized 11. Jun 201911:05 > 11:10
OZS

Slovenska moška odbojkarska izbrana vrsta v Kranjski Gori trenira v polni zasedbi. Reprezentančnim kolegom se je zadnji teden priprav pridružil še Mitja Gasparini. Selektor Alberto Giuliani tako lahko računa prav na vse odbojkarje s svojega seznama.

Reprezentančni korektor Mitja Gasparini je bil vesel ponovnega snidenja s soigralci: “Prvi občutki so zelo dobri. Fante sem našel nasmejane, polne dobre volje in delovne vneme. Kar se tiče fizične pripravljenosti zagotovo zaostajam, upam pa, da bom to čim prej nadoknadil. Že na julijski turnir moramo priti v dobri formi. Želimo si prikazati dobro igro in se uvrstiti v Ligo narodov.”

Reprezentanco v avgustu čakajo še kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah, septembra je na vrsti še evropsko prvenstvo, ki ga soorganizira tudi Slovenija. “Vemo kaj za vsakega športnika pomeni nastop na olimpijskih igrah, tako da motiva ne bo manjkalo niti na avgustovskih kvalifikacijah. Domače evropsko prvenstvo pa je nekaj povsem novega, fantastičnega, tako za nas kot celo Slovenijo in bo zagotovo vrhunec te sezone. Igrali bomo v Stožicah, upam da tudi pred zelo velikim številom navijačev. S fanti se tega že zelo veselimo in se zavzeto pripravljamo na ta dogodek,” je še dodal 34-letni Izolan.

Za slovenskimi odbojkarji so že štirje tedni dela, namenjeni predvsem telesni pripravi. Z dosedanjim potekom priprav je slovenski selektor Alberto Giuliani za zdaj zelo zadovoljen: “Gotovo smo delali zelo dobro. Delali smo z nasmehom, fantje so dajali vse od sebe in verjamem, da če bomo tako nadaljevali, bomo lahko dobro pripravljeni.”

Italijanski strateg, ki od konca prejšnjega tedna lahko računa na vse odbojkarje s svojega seznama, se je pretekli konec tedna za sodelovanje zahvalil korektorju Maticu Vrtovcu in srednjemu blokerju Urošu Pavloviću. “Bila je težka odločitev. Vsi fantje so dali maksimum, vendar vemo, da jih je v reprezentanci lahko samo štirinajst. Verjamem pa, da bodo vrata reprezentance za ta dva odbojkarja vedno odprta,” je svojo odločitev pojasnil selektor. Od priprav se je poslovil tudi podajalec Jure Kasnik, ki je zaradi Vinčićevih težav s hrbtom sodeloval na treningih. Nekaj manjših težav s kolenom je imel tudi Alen Šket, ki pa naj bi se v tem tednu vrnil v poln trenažni proces.