Nadal: "Moral bi osvojiti tudi RG 2016"

Clive Brunskill Getty Images

Rafael Nadal je na OP Francije osvojil 12 naslovov, na pariškem pesku pa v karieri zabeležil le dva poraza. Drugi igralec sveta pravi, da je bil pri vseh teh naslovih še najbliže porazu leta 2013, ko ga je "v kot stisnil" Novak Đoković.

Tedaj je imel Novak prednost breka v petem nizu, vodil s 4:1, a na koncu izgubil 7:9. “Morebiti sem bil leta 2013 res najbliže porazu,” je za časnik Marca dejal Rafa. Tekom kariere se je Španec mučil s številnimi poškodbami, a je vedno uspel najti pot do najvišje ravni.

Ne želim naštevati vse, kar se je dogajalo, saj izpade, kot da sem mučenik, a sebe imam za srečnega človeka. Letos sem se pred Rolandom Garrosom dobro počutil in vedel, da grem lahko do konca.” je povedal Nadal.

Velik del zaslug za uspehe v zadnjem času Španec daje svojemu trenerju Carlosu Moyi, nekdaj prvemu igralcu sveta:

Ko je prišel, mi je izjemno pomagal. Tistega leta 2016 sva bila v dobri seriji, vračal sem se na staro raven, a poškodoval zapestje in se sredi turnirja enostavno moral posloviti. Objektivno sem takra timel igro za zmago in bi verjetno sicer Pariz dobil. Tako sem imel tudi 2015 občutek, da enostavno ne morem osvojiti turnirja. Carlos je prinesel svežo energijo, drugačen način treniranja in nasploh mi vsak dan olajša. Strasten poznavalec tenisa je, dobro pozna tako mene, kot moje nasprotnike.”

Nadal je na Mallorci pričel s pripravami na travnati del sezone, igral pa bo zgolj na Wimbledonu.

https://www.instagram.com/p/Byvf_GEiwDd/