"Federer ne more več zmagovati na tri dobljene nize!"

Uncategorized 30. Jun 201915:37 > 15:40
Clive Brunskill/Getty Images

Nekdanji švedski teniški igralec Mats Wilander pravi, da Roger Federer ni več med glavnimi favoriti na turnirjih velike četverica, a da je Wimbledon turnir, na katerem lahko od njega pričakujemo največ izmed vseh, ki sodijo v Grand slam kategorijio.

Roger Federer je tekom kariere osvojil 20 Grand slam naslovov, na Wimbledonu pa je zadnjič slavil leta 2017. Pred tokratno edicijo turnirja je Švicar drugi nosilec, takoj za prvim loparjem sveta Novakom Đokovićem

Povezano

Wilander pravi, da je Federer eden izmed treh glavnih favoritov, a največ pričakuje od Đokovića, predvsem ker ni uspel slaviti na OP Francije: “Wimbledon je največja priložnost, da Federer pride do 21. zmage na turnirjih za Grand slam. Ni pa prvi favorit, saj tu igrajo na tri dobljene nize in ne vem, kako bo reagiral, če bo večkrat igral dolge obračune. Nisem prepričan, če jih lahko dobi. Roger, Novak ali Rafa bodo slavili, tako kot vedno.”

Šved verjame, da bosta novo generacijo teniških igralcev vodila Stefanos Tsitsipas in Felix Auger-Aliassime: “Tsitsipas je že premagal Federerja in je igral proti najboljšim že večkrat. Najbolj pomembno je, da se ne boji najboljših treh na svetu in tako lahko napreduje. Že v Avstraliji smo videli nekaj takšnega. Obstaja morda deset mladih igralcev, ki imajo 21 ali 22 let, pa lahko dobijo najboljše,” je zaključil Wilander.