Suveren Nadal, težko delo Čiliča, Fognini po preobratu

Uncategorized 2. Jul 201919:34 > 19:45
Clive Mason/Getty Images

Drugi igralec sveta Rafael Nadal je brez težav preskočil prvo oviro v Wimbledonu. Nekaj več težav je imel Fognini, ki je slavil s 3:2 v nizih, a šele po preobratu. Dolgo pa se je na igrišču mučil Marin Čilič, ki je slavil s 3:0 v nizih, a je zato potreboval slabe tri ure.

Drugi igralec sveta Rafael Nadal si je v 1. krogu Wimbledona brez večjih težav zagotovil napredovanje. Po dveh urah tenisa je s 6:3, 6:1, 6:3 premagal Japonca Yuichija Sugito. Španec je imel nekaj majnših težav na začetku potem pa je pokazal zelo dober tenis in brez težav prevladoval skozi večji del srečanja. V 2. krogu ga sedaj čaka kontroverzni Nick Kyrgios.

Veliko težav je danes imel tudi 10. igralec sveta Fabio Fognini, ki je šele po 3. urah in 23. minutah ugnal Francesa Tiafoeja s 5:7, 6:4, 6:3, 4:6, 6:4.

Dolgo pa se je danes na travi potil tudi 18. igralec sveta Marin Čilič, ki je šele po približno treh urah ugnal Adriana Mannarinoja. Slednji se je dobro upiral Hrvatu, a vseeno izgubil s 3:0 v nizih. Predvsem dolga sta prva dva niza, ki ju je Čilič dobil šele po podaljšani igri s 7:6. No zadnji tretji niz pa je bil za Hrvata nekoliko lažji, saj ga je dobil s 6:3.