Tomić zaradi sramotne igre ostal brez denarne nagrade

Uncategorized 4. Jul 201911:50 > 11:55
Clive Brunskill, Getty Images Sport

Avstralski teniški igralec Bernard Tomić je bil po sramotni predstavi v prvem krogu Wimbledona denarno kaznovan v višini nagradnega sklada, to pa pomeni, da je ostal brez 45.000 funtov, ki jih prejme igralec, ki izpade v prvem krogu, so sporočili iz Wimbledona.

26-letni Bernard Tomić, ki je v svoji karieri ničkolikokrat že dvignil ogromno prahu, je obračun prvega kroga na letošnjem Wimbledonu uzgubil po vsega 58 minutah igre. V obrazložitvi njegove kazni, so organizatorji sporočili, da Tomić “ni izpolnil profesionalnih standardov.”

Francoz Jo-Wilfried Tsonga je kontroverznega igralca na tri dobljene nize premagal s 6:2, 6:1 in 6:4, to pa je bil tudi najkrajši dvoboj na Wimbledonu od leta 2004. 

Tomić je bil v Londonu že kaznovan dve leti nazaj, takrat zaradi nepristojnega obnašanja po porazu proti Mischi Zverevu

Prva dva niza v obračunu Tomića in Tsongaja sta bila končana v neverjetnih 36 minutah, v tem obdobju pa je Avstralec v glavnem le sproščeno hodil po igrišču.

“Igral sem grozno, a je bilo to najboljše v danem trenutku,” se je opravičeval Tomić. 

Najkrajši obračun v zgodovini turnirja sega v leto 1881, ko je William Renshaw premagal Johna Hartleyja s 6:0, 6:1 in 6:1 v finalu, dvoboj pa je trajal le 36 minut.