Wimbledon: Denarne kazni za Sereno, Nicka in Fogninija

Uncategorized 9. Jul 20198:27 > 8:28
Clive Brunskill Getty Images

Serena Williams je dobila 10.000 dolarjev kazni, potem ko je na enem izmed treningov pred turnirjem poškodovala travnato podlago. Organizatorji so sporočili, da sta denarno kazen zaradi neprimernega obnašanja dobila tudi Nick Kyrgios in Fabio Fognini.

Ameriška teniška igralka Serena Williams je na enem izmed treningov pred začetkom turnirja z loparjem udarila ob tla in poškodovala travnato podlago. Zagrožena kazen za uničenje podlage je 10.000 dolarjev, organizatorji pa so že sporočili, da so ji kazen izročili. 

Povezano

Williamsova je kasneje nanizala štiri zmage na tretjem turnirju velike četverice v sezoni in se še štirinajstič uvrstila v četrtfinale Wimbledona, kjer se bo danes pomerila proti rojakinji Alison Riske

Zaradi neprimernega obnašanja na dvobojih v prvem in drugem krogu turnirja bo Nick Kyrgios moral plačati 8.000 dolarjev. Avstralec je izgubil proti Rafaelu Nadalu, po dvoboju pa prinzal, da je v eni izmed izmenjav namerno želel z žogico zadeti španskega nasprotnika, zaradi te namere pa ne bo kaznovan, so sporočili organizatorji.

Denarno bo zaradi nešportnega obnašanja kaznovan tudi italijanski igralec Fabio Fognini, ki je v obračunu tretjega kroga proti Tennysu Sandgrenu dejal, da si želi, da na All England Club pade bomba. Italijan bo zaradi predlgega jezika olajšan za 3.000 dolarjev.