Svitolina prvič v polfinalu, presenetljiv izpad Konte

Uncategorized 9. Jul 201917:37 > 17:38
Clive Brunskill, Getty Images

Ukrajinka Elina Svitolina je z uvrstitvijo v polfinale Wimbledona prišla do uspeha kariere. Presenetljivo pa se je kot zadnja med najboljše štiri uvrstila Barbora Strycova, ki je ugnala Johanno Konto.

Ukrajinka Elina Svitolina se je po dobri uri in pol uvrstila v polfinale Wimbledona, kar je tudi njen največji uspeh kariere. Danes je na travi s 7:5, 6:4 ugnala Čehinjo Karolino Muchovo.

Svitolina je v prvem nizu sicer že zaostajala s 5:2, vendar je potem osvojila vseh naslednjih pet iger in slavila velikanski preobrat v prvem nizu, ki ga je na koncu dobila s 7:5. V drugem je bila Ukrajinka jasno v psihološki prednosti, a je spet slabše začela, zaostajala z 2:1, vendar se znova vrnila s štirimi osvojenimi igrami zapored, na koncu pa je slavila s 6:4 in se veselila uvrstitve med najboljše štiri.

Sicer osma igralka sveta se bo v polfinalu pomerila z Romunko Simono Halep, ki je bila danes boljša od Shuai Zhang.

Na zadnjem današnjem obračunu v četrtfinalu pa je za edino današnje presenečenje v ženski konkurenci poskrbela Čehinja Barbora Strychova, ki je po dobri uri in pol premagala Britanko Johanno Konto s 7:6, 6:1.

Prvi niz je bil sicer zelo izenačen. Kasnejša zmagovalka se je sicer znašla v zaostanku s 3:0, a se je proti koncu vrnila nazaj v igro. Sledila je podaljšana igra, ki jo je Čehinja dobila s 7:5. 

V drugem nizu je bilo 54. igralki sveta še veliko lažje, saj je nasprotnici prepustila samo eno igro.

V polfinalu Strycovo čaka obrčaun s Sereno Williams.