Bautista zlomil Pella in prišel do dvoboja z Novakom

Uncategorized 10. Jul 201917:26 > 17:28
Clive Brunskill/Getty Images

Španski tenisač Roberto Bautista Agut je v nizih s 3:1 v četrtfinalu Wimbledona premagal Argentinca Guida Pella in se uvrstil v polfinale, kjer ga čaka Novak Đoković.

Roberto Bautista Agut je proti Guidu Pelli slavil s 7:5, 6:4, 3:6 in 6:3. Za zmago je potreboval tri ure in šest minut. Z zmago si je zagotovil polfinale, kjer ga čaka Novak Đoković.

Španec in Srb sta se do zdaj pomerila desetkrat. Novak vodi v zmagah s 7:3. Toda, dve zmagi od treh je Bautista Agut zabeležil v tem letu. 

Gledalci so sicer na dvobojem med Bautisto Agutom in Pello videli odličen tenis v katerem je španski tenisač precej bolje izkoriščal svoje priložnosti. Največjo borbo so videli v prvem nizu, ki je bil povsem odprt. Toda, Španec je odigral na koncu precej bolje. V zadnjih treh igrah v prvem nizu je Argentincu dopustil zgolj dve točki.

V drugem nizu je Španec nadaljeval z ritmom. Hitro je prišel do “break” priložnosti. Bautisti se je celo ponudila možnost, da pride še do ene toda v takrat se je Pella vendarle uspel ubraniti, kar pa mu ni pomagalo, da ne bi niza izgubil s 4:6. 

Pella se je v tretjem nizu vendarle prebudil. Bil precej boljši nasprotnik in ga zasluženo dobil s 6:3. In glede na potek dvoboja je bil tretji niz tudi najboljše kar je prikazal Argentinec. V zadnjem, četrtem nizu je namreč Bautista dvoboj zanesljivo pripeljal do konca.