Aktualne prvakinje v Mariboru prvič poražene

Klemen Brumec

Odbojkarice Calcit Volleyballa so 10. krogu 1. DOL prvič v letošnji sezoni ostale praznih rok v domačem prvenstvu. V Mariboru jih je s 3:1 premagala Nova KBM Branik. Aktualne državne prvakinje so trenutno na drugem mestu z istim številom točk kot Mariborčanke.

Aktualne slovenske državne prvakinje so na prvi letošnji derbi odšle kot edina neporažena ekipa letošnjega državnega prvenstva. Toda ob ne najboljšem sprejemu, zatajile pa so tudi na servisu ter v bloku in obrambi, so morale priznati premoč Nove KBM Branika. Mariborčanke so tokrat do zmage prišle popolnoma zasluženo.

Že v prvem nizu so odbojkarice Calcit Volleyballa imele vse preveč težav na sprejemu, prava tako so naredile preveč lastnih napak, tako da so ob prvem tehničnem odmoru zaostajale za štiri točke. Do drugega tehničnega odmora so svoj zaostanek znižale za točko, po točkah Oliver Kostić in Ilke van de Vyver pa so se domačinkam približale le na točko (19:20). Toda na servis Anite Sobočan so Mariborčanke dosegle kar štiri točke zaporedoma ter po uspešnem napadu Nike Blagane povedle z 1:0 v nizih.

Tudi drugi niz se ni začel po željah varovank Alessandra Beltramija, še vedno njihov sprejem ni bil na običajni ravni, tako da so na prvi tehnični odmor odšle z zaostankom štirih točk. Takšen je bil njihov zaostanek tudi ob drugem tehničnem odmoru, toda pri izidu 18:20 je do servisa prišla Katja Mihevc, ki je z asom svojo ekipo drugič na tekmi po vodstvu s 3:2 v uvodnem nizu popeljala do vodstva z 21:20. Z uspešnim napadom Olivere Kostič so calcitovke prišle do dveh zaključnih žog za izenačenje v nizih, po napaki Ize Mlakar so izkoristile drugo.

V tretjem nizu so calcitovke še vodile z 11:10, a so na servis Sobočanove ob drugem tehničnem odmoru zaostajale za tri točke. Na šestnajsti točki je bil izid izenačen, po polminutnem pa so domače odbojkarice spet bile boljše, predvsem pa so naredile manj tehničnih napak. Z blokom je niz končala Saša Planinšec.

Četrti niz je bil popolnoma v znamenju mariborske ekipe, ki je prevladovala v vseh elementih igre. Do izida 14:17 so calcitovke še držale korak z domačo ekipo, nato pa na servis Marine Kaučič niso dosegle niti točke. Še več, mariborska blokerka je tekmo končala s kar štirimi asi.

Močno smo si želeli zmage. Na treningih in zadnjih tekmah se je naša pripravljenost izboljševala in dekleta so odigrala odlično tekmo. Čestitam jim za zmago, ki je dodatna spodbuda pred prihajajočimi tekmami,” je bil po zmagi zadovoljen trener Maribora Bruno Najdić, medtem ko je z 22 točkami najučinkoivtejša igralka Calcita Olivera Kostić pristavila: “Nismo ppričakovali poraza, toda Mariborčanke so prikazale odlično igro. Naša igra ni bila na ravni, kakršno zmoremo. Igrale smo premalo agresivno, naredile smo tudi preveč lastnih napak. Gostiteljicam čestitam za zmago.”