Peter John Stevens do srebra!

Peter John Stevens/Twitter

Peter John Stevens je novi svetovni podprvak na 50 metrov prsno v kratkih bazenih. V finalu SP-ja v Kanadi je slovenskega plavalca premagal le Južnoafričan Cameron van der Burgh.

21-letni plavalec kranjskega Triglava je do srebra prišel z novim državnim rekordom 25,85. Za svetovnim rekorderjem van der Burghom je zaostal samo za 21 stotink.

Letos mi je očitno usojeno drugo mesto. Drugi sem bil že na prvenstvu NCAA, pa potem na evropskem prvenstvu v Londonu in zdaj tukaj na svetovnem prvenstvu v Windsorju,” je sezono povzel Stevens, ki je bil najmlajši finalist.

Stevens, ki je pred finalom napovedal izid 25,8 je bil pred finalom precej nervozen: “Danes je bilo vse drugače in v tej konkurenci je bilo res super plavati. Predtem je bilo v predtekmovanju veliko nervoze med samimi plavalci, nato sem bil sam izredno nervozen pred polfinalom, že v mirovanju sem si izmeril tudi pulz 150, ker je bil to najpomembnejši nastop. Potem pa sem enostavno vedel, da se bom bojeval za medaljo. Dopoldne sem naredil vizualizacijo in napovedal izid 25,8. Odlično so se mi izšli praktično vsi elementi plavanja od skoka v vodo, pa do prihoda v cilj. Enostavno druga zgodba, kot predtem.”