"Kdo bo nasledil Veliko trojko? Še vedno smo dominatni"

Uncategorized 12. Avg 201911:53 > 11:54
Matthew Stockman Getty Images Sport

Najboljši tenisač sveta Novak Djoković je dejal, da si je zelo oddahnil, ko je lani osvojil turnir v Cincinnatiju.

V prejšnji sezoni je Novak Djoković z zmago v Cincinnatiju postal edini tenisač v zgodovini, ki je osvojil vseh devet turnirjev serije 1000. 

“Ta zmaga mi je veliko pomenila. Dolgo sem poizkušal osvojiti ta turnir. Igral sem v štirih finalih toda potreben je bil čas, da sem napravil ta poslednji korak. Igral sem proti Rogerju, najuspešnejšemu igralcu v zgodovini turnirja in zmagal. Doživel sem veliko olajšanje in ta dosežek me je vzpodbudil, da sem dober rezultat naredil tudi na turnirju za US Open in tudi vse do konca sezone”, je dejal Djoković, ki bo na turnirju v Cincinnatiju zaigral prvič po osvojeni lovoriki v Wimbledonu. 

Nedolgo nazaj je Andy Murray dejal, da pričakuje dominacijo Novaka Djokovića, Rafaela Nadala in Rogerja Federerja še v naslednjih dveh letih. Nato pa bi se moral pri vrhu znajti nekdo drug. Novinarji so izkoristili priložnost in Novaka povprašali o tem koga on vidi, kot naslednika Velike trojke. 

“Nekdo se bo zagotovo pojavil. Veliko mladih tenisačev je visoko na lestvici in imajo odličen servis. Če so zraven še agresivni potem imajo tri četrtine tistega kar potrebujejo. Toda upam, da nas še dolgo ne bo nihče nadomestil in da bomo še naprej na turnirjih igrali na najvišjem nivoju.”, je povedal Novak, ki je izpostavil Dominica Thiema in Daniila Medvedeva.

V Cincinnatiju se na teniška turnirja v samostojni vlogi vrača Andy Murray.

“To so odlične novice. Andy je velik šampion in nekdo, ki si od vseh nas zasluži spoštovanje. Vesel sem, da se vrača po vseh težavah, ki jih je imel v preteklih treh letih. Australian Open je bil zelo čustven zanj. Mnogi so mislili, da se je poslovil. Na srečo se je vrnil”.

Prvi nasprotnik Novaka v Cincinnatiju bo zmagovalec dvoboja Sam Querrey – Pierre-Hugues Herbert.