Gasquet: Nimam mu kaj reči, boljši je od mene

Uncategorized 13. Avg 201914:29 > 14:29
Rob Carr, Getty Images Sport

Francoski tenisač Richard Gasquet se je zavedal, da je moral biti v prvem krogu turnirja v Cincinnatiju previden v dvoboju proti Andyu Murrayu.

Francoz je nekdaj prvega tenisača sveta premagal v dveh nizih s 6:4 in 6:4. To je bil prvi dvoboj za Andya Murraya od letošnjega januarja dalje. 

“Andy ni igral od januarja. Vedel sem, da mu ne bo lahko. Toda želel sem si, da se skoncentriram na sebe in da dobro igram. Vedel sem, da sem favorit na tem dvoboju toda na drugi strani je bil Murray, ki zna dobro servirati in ki zna odlično vrniti žogico. Vseskozi sem moral biti pozoren”, je dejal 56. tenisač sveta. 

Gasquet je bil v začetku leta na operaciji. Na igrišča se je vrnil na Mastersu v Madridu. Zato so ga novinarji povprašali tudi o tem ali ima kakšen nasvet za Murraya. 

“Nimam mu kaj reči. On je precej boljši tenisač kot jaz. Osvajal je turnirje za Grand slam. Morda bi on imel kakšen nasvet zame.”

Andy Murray je po porazu dejal, da ne bo zaigral na turnirju US Open. Je pa na listi prijavljenih za turnirja v Zhuhaju in Pekingu.