Medvedev po preobratu presenetljivo izločil Đokoviča

Matthew Stockman/Getty Images

Ponoči se je v Cincinatiju prišlo do velikega presenečenja, saj je Novak Đokovič izpadel v polfinalu Mastersa, potem, ko ga je s 3:6, 6:3, 6:3 premagal Rus Daniil Medvedev.

Najboljši igralec sveta je imel glede na nepremagljivost v zadnjem obdobju prosto pot do novega naslova, tokrat v Cincinatiju. Vendar se je Srbu zalomilo v polfinalu Mastersa. 

Premagal ga je namreč Rus Daniil Medvedev sicer tenisač, ki odlično igra na trdi podlagi. Osmi igralec sveta je slavil po uri in 43. minutah s 3:6, 6:3, 6:3.

Novak Đokovič je obračun odlično začel in gladko dobil prvi niz s 6:3. Že je kazalo na dokaj lahko uvrstitev v finale, ko se je potem vse skupaj zapletlo v zaključku drugega niza. Srb je serviral za izenačenje na 4:4, a je Medvedev izkoristil prvo žogico za odvzem servisa in drugi niz na koncu dobil s 6:3.

V zadnjem tretjem nizu je bil Srb zelo nervozen in nesiguren, kar se je poznalo na njegovi igri in zelo zgodaj je sledila kazen. Medvedev je dvakrat odvzel servis Đokoviču in dobil tudi zadnji niz s 6:3.

V velikem finalu ob 22. uri se bo Medvedev pomeril z Belgijcem Davidom Goffenom.