Ob 18:00 na SK 1: ACH se ne boji odličnih Poljakov

ACH Volley

Aktualne državne prvake iz vrst ACH Volleyja nocoj čaka tekma 3. kroga Lige prvakov. Ljubljančani bodo v Stožicah gostili poljski Skra Belchatow, ki bo nocoj lovil zadnji vlak za napredovanje. Obračun iz slovenske prestolnice od 18:00 naprej ob komentarju Borisa Detička spremljajte v živo na SK 1.

ACH Volley

V Stožicah je že vse pripravljeno za tretjo tekmo skupinskega dela Lige prvakov med oranžnimi zmaji in poljskim velikanom, ekipo PGE Skra Belchatow. Odbojkarje ACH Volleyja čaka nov obračun med evropsko elito, tokrat se bodo prvič v skupini D pomerili s Poljaki, ki so trenutno na zadnjem mestu, še brez osvojene točke. Kljub temu, pa se odbojarji kluba iz Belchatowa ne predajajo. Srbski reprezentant Srećko Lisinac je pred večernim treningom povedal: “Nismo začeli najbolje. Izgubili smo prvi dve tekmi, v Romuniji proti Craiovi in doma proti Modeni. To nam je zdaj zadnja priložnost in morda zadnji vlak, da se uvrstimo v naslednji krog Lige prvakov. Zagotovo nam ne bo lahko, saj igramo v Ljubljani proti domačinom ACH Volley-u, ki ima dobre igralce, kateri znajo igrati odbojko. Vseeno pa mislim, da je kakovost na naši strani in bi morali zmagati na tekmi ter se pozneje uvrstiti v naslednji krog.”

Na drugi strani se tudi oranžni zmaji ne mislijo kar predati pred tekmo in verjamejo v svoje možnosti. Trener Zoran Kedačič je mnenja, da je ta tekma prišla ob najboljšem možnem času. “Definitivno je lažje, če se zmaguje in naš zmagoviti niz res traja že nekaj časa. Igramo dobro, smo v odlični formi in se že veselim tekme prihajajoče tekme. Mislim, da je Belchatow vsekakor favorit v tem dvoboju, saj gre za ekipo, ki je sestavljena iz res vrhunskih igralcev. Morali bomo biti resnično zbrani ter prikazati dobro predstavo kot smo jih kazali v zadnjem mesecu,” je recept za zmago razkril prvi mož stroke pri slovenskih prvakih.