Jeseničani drugi del Alpske lige začeli s porazom

Uncategorized 25. Jan 201721:28 > 21:37
HDD Jesenice

Hokejisti Jesenic so drugi del Alpske lige začeli z domačim porazom. V Podmežakli je s 4:2 slavil Lustenau.

Jeseničani so danes še vedno pogrešali poškodovanega Miho Brusa, prvič po vrnitvi pa je na led stopil Sebastjan Hadžić. Veliko dela sta spet imela vratarja Žan Us in Patrick Machreich, ki pa nista uspela preprečiti poraza gostiteljev.

Domači so v 14. minuti izkoristili prednost igralca več in z golom Erica Panceta povedli. Nato sta Jeseničane presekali dve izključitvi. Prvič so se domači ubranili, drugič pa je Maximilian Wilfan izenačil.

V drugem delu so bolje zaigrali gostje, ki so do vodstva prišli po pol ure igre. V protinapad je ušel Philipp Winzig in natančno sprožil za vodstvo. Domači so se v 39. minuti z zadetkom Saše Rajsarja ponovno vrnili, a je veselje trajalo le 57 sekund. Takrat je Gatius Grinčiskis izkoristil napako Jeseničanov za lastnimi vrati in zadel za 3:2.

V zadnji tretjini so Jeseničani močno pritisnili, a niso izkoristili niti enega izmed 18 strelov. Končni izid je v 46. minuti postavil Winzig. Trener Nik Zupančič je že dve minuti pred koncem iz igre poklical vratarja, gostje pa so bili tudi kaznovani z izključitvijo. Tudi ob igri šestih proti štirim domači niso uspeli zadeti in končalo se je s 4:2 za goste.

V 2. krogu skupine za razvrstitev bodo Jeseničani gostovali v Feldkirchu.

Skupina za razvrstitev, 1. krog:
SIJ ACRONI JESENICE – LUSTENAU
2:4 (1:1, 1:2, 0:1)
450; E. Pance 14., Rajsar 39.; Wilfan 19., Winzig 30., 46., Gričinskis 40.