Sanjski finale za nostalgike: Venus proti Sereni

Uncategorized 26. Jan 20178:05 > 8:31
Getty Images

V finalu OP Avstralije se bosta pomerili sestri Williams. To bo že 15. obračun sester Williams na turnirjih velike četverice in deveti finale. Nazadnje smo sestrski finale na najprestižnejših turnirjih lahko spremljali leta 2009 na Wimbledonu.

Le kakšno uro potem, ko se je v finale letošnjega OP Avstralije prebila njena starejša sestra Venus, je Serena odigrala zadnjo točko polfinala. Mlajša od obeh sester je danes ekspresno odpravila Mirjano Lučić-Baroni ter se uvrstila v svoj 29. finale na turnirjih za Grand Slam.

Hrvatica je bila po norih dveh tednih očitno čustveno izpraznjena, kar je šestkratna zmagovalka Melbourna s pridom izkoristila in finale dosegla po pičlih 52 minutah. Lučićevo je v njunem tretjem medsebojnem obračunu premagala s 6:2 in 6:1.

Serena bo tako v soboto lovila svojo 23. zmago na največjih turnirjih, s čimer bi prehitela Steffi Graf, manjkal pa bi ji le še en “Major”, da dohiti rekorderko Margaret Court.

Venus je moja najtežja nasprotnica. Nihče me ni tolikokrat premagal, kot ona. Sicer pa ne glede na to, katera slavi, sva že sedaj zmagovalki turnirja, saj sva obe šli čez zelo težka obdobja. Veselim se že tega dvoboja. Očitno mora ta turnir osvojiti Williamsova,” je po gladki zmagi dejala Američanka.

V finalih Grand Slamov ima Serena prednost 6-2, skupno pa mlajša Williansovav v medsebojnih dvobojih vodi s 16 proti 11. Venus je sestrski obračun nazadnje dobila leta 2014 v Montrealu, sta se pa nazadnje sestali predlani v Flushing Meadowsu, kjer je četrtfinalno tekmo dobila Serena.

Lučić-Baronijeva je lahko s svojim nastopom v Melbournu prezadovoljna, saj si je dokazala, da še zmeraj sodi v sam vrh svetovnega ženskega tenisa, poleg tega pa bo v ponedeljek na osveženi lestvici WTA splezala za kar 50 stopničk navzgor in prišla na 29. mesto, kar je njena najboljša uvrstitev v karieri.

Od publike se je poslovila takole:

Sestrski finale bo na spredu predvidoma ob 8.30 uri v soboto.