Brata Bryan v finalu proti paru Kontinen/Peers

Elsa, Getty Images Sport

Bob in Mike Bryan sta v finalu dvojic uvrščena v finale Melbourna. Tam ju čaka zahtevna naloga, saj se bosta pomerila proti najboljši dvojici konca lanske sezone.

Tretja nosilca, brata Bryan sta bila po dveh nizih s 7:6 in 6:3 boljša od naveze  Pablo Carreno Busta/Gullermo Garcia Lopez, s čimer sta se dvojčka še desetič v karieri uvrstila v finale Melbourna.

Po velikem boju v prvem nizu, sta bila Američana v podaljšani igri suverena, potem pa dobila še nenadejan premor, saj je začelo deževati. Dvoboj se je nato nadaljeval pod zaprto streho Rod LaverArene.

Že v prvi igri nadaljevanja sta Španca rešila štiri “brejk” žoge, a kar pa bratoma Bryan ni uspelo na uvodu drugega niza, se jima je vendarle posrečilo v peti in deveti igri, s čimer sta prišla do finala in s tem priložnosti, da OP Avstralije osvojita sedmič.

Henri Kontinen in John Peers sta brez večjih težav opravila s prvim presenečenjem prvenstva v konkurenci moških parov. Z rezultatom 6:4, 6:4 sta v uri in dvajsetih minutah odpravila avstralski tandem Marc Polmans/Andrew Whittington.