Sramota! Artur Ashe žvižgal poškodovanemu Đokoviću

Elsa/Getty Images

Najboljši tenisač sveta Novak Đoković je zaključil nastope na zadnjem vrhuncu sezone v New Yorku, potem ko je v osmini finala dvoboj predal Stanu Wawrinki.

Branilec naslova se je za predajo odločil potem, ko je Wawrinka v tretjem nizu povedel z “brejkom” prednosti. Ob koncu drugega niza, ko je Švicar povedel s 6:4, 7:5, je Nole zaprosil za masažo načetega levega ramena.

Tretji niz je začel z dobljeno igro, potem pa dve zapored oddal in po dvojni napaki, ki je pomenila vodstvo Stana z 2:1, stopil do nasprotnika in mu čestital za zmago. Wawrinka se bo v četrtfinalu OP ZDA jutri pomeril proti Danilu Medvedjevu, ki je bil s 3-1 v nizih boljši od Nemca, Dominika Köpferja.

Težko je zaobiti dogajanje po koncu tekme. Znano je namreč dejstvo, da je Srba cel teden spremljal nelagoden občutek v levi rami, zaradi česar je v 1. krogu turnirja zahteval fizioterapevta.

In zato je nesprejemljivo, da ga je publika na Artur Ashe Areni ob odhodu z igrišča “nagradila” z žvižgi in glasnim negodovanjem, kot da se je predal le zato, ker je dvoboj izgubljal.

V zgornji polovici žreba se bodo za nastop v nedeljskem finalu udarili Roger Federer, Grigor Dimitrov, Medvedev in Wawrinka.