Slovenski odbojkarji bodo dobili novega selektorja

Uncategorized 26. Jan 201716:04 > 16:16
OZS/Facebook

Italijanski odbojkarski strokovnjak Andrea Giani ne bo več vodil slovenske moške reprezentance, ki jo je prevzel marca 2015, ko je na klopi zamenjal Luko Slabeta. Giani se podaja novim izzivom naproti, Odbojkarska zveza Slovenije pa bo njegovega naslednika poiskala v najkrajšem možnem času.

Giani, ki je Slovenijo popeljal do zmage v evropski ligi in zmage v tretjem kakovostnem razredu svetovne lige, oktobra 2015, na evropskem prvenstvu v Bolgariji in Italiji, pa z našo izbrano vrsto osvojil srebrno odličje, je predsedniku Odbojkarske zveze Slovenije, Metodu Ropretu, svojo odločitev sporočil danes dopoldan.

Čeprav smo si želeli, da bi Andrea še naprej vodil našo reprezentanco, se je odločil drugače. Kot mi je zatrdil v telefonskem pogovoru, je do dokončne odločitve prišlo včeraj zvečer, po dogovoru s svojim štabom. Kakorkoli, Andrei smo izjemno hvaležni za vse, kar je dal slovenski odbojki in slovenskemu športu. Želimo mu vse najboljše,” je Gianijevo odločitev pojasnil predsednik Odbojkarske zveze Slovenije.

Aleš Oblak

Giani se je od slovenskih odbojkarjev poslovil z naslednjimi besedami: “Rad bi se vam preprosto zahvalil, da ste me sprejeli medse in za priložnost, ki ste mi jo dali. Hvaležen sem, da sem lahko skupaj z vami doživel to čudovito izkušnjo. Z veliko odrekanja smo ustvarili ekipo z veliko začetnico, ekipo z identiteto. Ponosen sem na to, kar smo dosegli in na to, da ste tudi skozi te uspehe začeli pisati svojo prihodnost.

Podobno zahvalo je 46-letni Italijan namenil tudi Odbojkarski zvezi Slovenije, ki bo novega selektorja iskala preko razpisa, Ropret pa ne dvomi, da se nanj ne bi prijavili tudi najuglednejši trenerji: “Pred dvema letoma, ko je reprezentančno klop zapustil Luka Slabe, smo bili v precej težji situaciji. Z reprezentančnimi uspehi in z razvojem odbojke v Sloveniji, ki ga beležimo v zadnjem obdobju, se je zanimanje za nas močno povečalo. Prepričan sem, da zdaj kotiramo tako visoko, da bo zanimanje za mesto novega selektorja zelo veliko. Na nas pa je, da se tudi tokrat pametno odločimo in izberemo pravo osebo, ki bo fante popeljala do novih uspehov.

Izzivov naši izbrani vrsti že v letu 2017 namreč ne manjka, saj fante čaka naporna reprezentančna sezona, ki se bo s kvalifikacijami za svetovno prvenstvo začela 23. maja v Ljubljani. Junija bodo odbojkarji nastopali v svetovni ligi, konec avgusta pa bodo Slovenci na evropskem prvenstvu na Poljskem branili srebro.

CEV