Lendl: "Medvedjev se giba kot Federer"

Clive Brunskill/Getty Images

Nekoč prvi igralec sveta, Ivan Lendl, je pred finalom OP ZDA pokomentiral izzivalca Rafe Nadala, Rusa, Danila Medvedjeva.

Medvedjev je bil letos na OP ZDA kar nekajkrat tarča žvižgov, nakopal si je status “negativca”, vse skupaj pa odlično izkoristil v svoj prid.

Menim, da Danil ni naredil ničesar narobe. Ko te publika podpira, jih ne želiš pustit na cedilu, kadar pa so proti, jim želiš dokazati, da te to ne moti. N, kar zadeva njegovo igro, bi pohvalil njegovo gibanje – zelo hitro menja svoj položaj na igrišču, če imamo v zavesti kakovost njegovih udarcev,” je Rusa pohvalil Lendl.

“Giba se precej zadaj, ko pa dobi slab udarec, je zelo hitro pri osnovni črti in točko zaključi. Edini tenisač, ki bi ga lahko v tem pogledu z njim primerjal, je Roger Federer. Večina igralcev namreč ne spreminja svoje pozicije tako lahko, na podlagi kakovosti udarcev nasprotnika,” pravi 59-letni Čeh, osvajalec osmih turnirjev velike četverice.

Medvedjev se bo danes ob 22. uri v finalu Flushing Meadowsa pomeril proti Rafaelu Nadalu, v pohodu do svojega prvega vrhunca kariere na turnirjih velike četverice pa je izločil Prajnesha Gunneswarana, Huga Delliena, Feliciana Lopeza, Dominika Köpferja, Stana Wawrinko in Grigorja Dimitrova.