Kongresni trg pozdravil športne junake

Uncategorized 30. Sep 201922:00 > 22:07
Odbojka.si

Srebni odbojkarji so z več tisoč navijači na Kongresnem trgu proslavili sijajen uspeh z evropskega prvenstva. Kapetan reprezentance Tine Urnaut poudarja, da rezultat niti približno ni toliko vreden kot vsa čustva.

Najlepše je, ko nekomu zapreš usta. Hvala navijačem. Brez vas to ne bi bilo mogoče. Dali ste nam moč in energijo za ta fantastični rezultat, ki pa niti približno ni toliko vreden kot čustva, ko ste bili z nami na vsaki tekmi in danes tukaj,” je poudaril kapetan Tine Urnaut, ki je že napovedal, da bo kmalu tudi čas, ko bodo šli fantje do konca. “Takoj po polfinalu sem rekel, da mi je žal, da ne moremo finala igrati pred to publiko. Siguren sem, da bomo ob naslednji priložnosti osvojili tudi zlato medaljo pred domačo publiko.

Odbojkarjem so se na Kongresnem trgu pridružili še kolesarja Primož Roglič in Tadej Pogačar, kajakaša Eva Terčelj in Nejc Žnidarčič ter kanuist Luka Božič. “Neverjetni ste, imam kar malo treme. To je tudi potrditev za vse rezultate. Sprejem, kot si ga lahko vsak želi,” je povedal zmagovalec Vuelte Roglič. Po koncu uradnega dela sprejema so vsi na Kongresnem trgu še enkrat zapeli Zdravljico brez glasbene spremljave, tako kot je bil to običaj med tekmami v Stožicah.