Slovenci pred zborom z dobrimi predstavami

FIVB

Slovenski reprezentanti se bodo že čez dobrih deset dni zbrali na pripravah na kvalifikacije za olimpijske igre v Berlinu, v klubskih dresih pa, tako kot tudi dekleta, še naprej kažejo dobro formo. Za zdaj lahko selektorja Alberta Giulianija še najbolj skrbi poškodba gležnja Gregorja Ropreta.

V Italiji se je nadaljevalo tamkajšnje prvenstvo. Jan Kozamernik je k novi zmagi Milana, tokrat nad Cisterno, prispeval osem točk, sedem jih je dosegel z blokom. Jani Kovačič je v dresu Ravenne tokrat sprejemal 50%, njegova ekipa pa je morala v gosteh s 3:2 priznati premoč Piacenzi. Trentino v 12. krogu ni imel veliko dela s Soro, Klemen Čebulj je ob 56% napadu dosegel devet točk. V 11. krogu prvenstva za ženske je Novara s 3:1 odpravila Perugio, Iza Mlakar je tekmo začela in v prvih dveh nizih zbrala šest točk. Lana Ščuka je tokrat za Pomi Casalmaggiore odigrala celo tekmo, na kateri je zelo dobro sprejemala ter k zmagi nad Cuneom s 3:0 prispevala šest točk. Eva Pogačar za Filottrano tudi tokrat ni nastopila.

Na Poljskem je Czarni Radom odigral tekmo 12. kroga proti PGE Skra Bełchatowu in klonil z 1:3, zelo dobro je igral Alen Pajenk in dosegel 11 točk, podajalec Dejan Vinčić je dodal dve. Tonček Štern je v obračunu Visle Bydgoszcz s Šlepsk Malowim s 53% napadom vpisal kar 31 točk, a tudi to ni bilo dovolj za več kot poraz z 2:3. LKS Lodž Eve Mori je tokrat klonil v gosteh pri Bielsko-Biali, slovenska podajalka pa je zbrala kar sedem točk, od tega tri z začetnim udarcem. Alessandro Chiappini je z DPD Legionovio zopet slavil, in sicer z 1:3 v gosteh pri Bydgoszczu.

V Franciji se ta krog prvenstva ni dobro iztekel za Gregorja Ropreta. Njegov Nantes Reze je z 1:3 izgubil z Rennesom, slovenski podajalec pa si je v tretjem nizu poškodoval gleženj in ni mogel nadaljevati tekme. Več sreče je imel Jan Klobučar z Narbonnejem, ki je slavili na gostovanju pri Seteju, naš sprejemalec pa je tokrat priložnost dobil le v četrtem nizu.

V nemškem prvenstvu je United Volleys Frankfurt Urbana Tomana vknjižil novo zmago, s 3:1 je bil uspešnejši od Herrschine, slovenski prosti igralec je sprejemal z 58 % sprejemom. Sašo Štalekar je prav tako prišel do zmage s Hypo Tirolom, ki je bil v gosteh pri Giesnu uspešnejši z 1:3, naš odbojkar je v igro vstopil v četrtem nizu in z dvema napadoma dosegel dve točki.

V romunskem prvenstvu smo tokrat spremljali slovenski obračun. Medgidia SareNajdič, ki je v zadnjem obdobju vknjižila vse prvenstvene zmage, tokrat ni bila kos Stiinti Bacau s Tino Grudina. Najdičeva tokrat ni dosegla točk, Grudina jih je v statistiko vpisala devet, od tega pet z napadom.

Žiga Štern je v grškem prvenstvu s Foinikasom Syroyjem zabeležil gladko zmago nad Elpisom, a slovenski odbojkar tokrat ni igral, saj mu je strokovni štab namenil nekaj počitka. Monika Potokar se je izkazala z 22 točkami in se s Panathinaikosom veselila zmage z 2:3 na gostovanju pri Pannaxiakosu, PAOK Darje Eržen (11 točk) pa je bil v gosteh z 1:3 prepričljivejši od Porfirasa.

V azijskih prvenstvih je že med tednom nastopila Saša Planinšec in z Zhejiangom zmagala, tokrat s 3:0 nad Fujianom. Naša blokerka je dosegla sedem točk, šest z napadom. Na Japonskem je Mitja Gasparini v minulem tednu z Nagojo dvakrat izgubil, najprej s 3:2 proti ekipi FC Tokyo, naš korektor je dosegel 17 točk, nato še s 3:0 proti ekipi Panasonic Panthers, ko je Gasparini vpisal 25 točk. (vir: OZS)