Želela sta ga Inter in PSG, izbral je Benfico

Getty Images

Mladi vezist dortmundske Borussie in nemške reprezentance Julian Weigl je imel na mizi številne ponudbe največjih evropskih klubov, na koncu pa se je odločil, da bo kariero nadaljeval pri Benfici.

Getty Images

Benfica bo za Juliana Weigla odštela 20 milijonov evrov in z njim podpisala štiriletno pogodbo. Odlični 24-letni vezist je imel na mizi tudi ponudbi Interja in PSG-ja, a se je odločil za Lizbono in Benfico. Za Borussio je igral od leta 2015, ko je prišel iz Munchna 1860, nato pa zbral 172 nastopov in dosegel pet zadetkov. Za nemški elf je nastopil petkrat.

Svoj čas sta se za Weigla zanimala tudi Barcelona in madridski Real, ki naj bi bil zanj pripravljen odšteti 50 milijonov evrov, medtem ko so Katalonci v njem videli alternativo za Sergia Busquetsa. A njegov ekspresni razvoj je leta 2017 zaustavila poškodba. Weigl se je po nekaj mesecih odsotnosti uspešno vrnil na nogometne zelenice in vnovič opozoril nase. Novo poglavje v kariero bo začel na Portugalskem, kjer od mladega, fizično močnega in tehnično dovršenega nogometaša pričakujejo veliko.