Slovenci po velikem preobratu boljši od Nemčije

OZS

Slovenski odbojkarji so se prebili v polfinale olimpijskih kvalifikacij v Berlinu. V torek zvečer so s 3:2 premagali gostitelje turnirja Nemce, ki so sicer vodili z 2:1, a se naši fantje niso predali in na koncu slavili veliko zmago.

Napet obračun je napovedal že uvodni niz, v katerem so Nemci hitro povedli in si priigrali prednost z 12:5. Naši so nato poskrbeli za preobrat, gostitelji turnirja pa nato po pravem maratonu uvodni niz dobili s 34:32.

Slovenci so v drugem nizu zaigrali odlično in brez težav izid poravnali, nato pa je znova bolje zaigrala izbrana vrsta selektorja Andree Gianija, ki je dobila tretji niz ter povedla z 2:1.

Sledil je epski preobrat, v katerem so Slovenci najprej dobili četrti niz nato pa delo končali še v petem. V odločilnem delu igre so Slovenci povedli z 8:11, a se gostitelji niso predali in prišli le na točko zaostanka. Po bloku Pajenka je Slovenija povedla z 10:13, delo pa je po uspešnem napadu Tončka Šterna izkoristila drugo zaključno žogo za veliko zmago.

Slovenija si je tako priigrala polfinalno vstopnico, današnja zmaga pa prinaša tudi dodaten dan počitka pred polfinalnim obračunom.