Juvanova v glavnem delu OP Avstralije

Getty Images

Nadarjena slovenska teniška igralka Kaja Juvan bo zaigrala v glavnem delu OP Avstralije, potem ko je v tretjem krogu kvalifikacij Natalijo Vihljancevo odpravila s 6:3 in 6:3.

Kaja Juvan bo tretjič zapored zaigrala na glavnem delu turnirjev za grand slam. Lani je kot srečna poraženka nastopila na Roland Garrosu, nato na Wimbledonu, OP ZDA je izpustila zaradi opravljanja mature, v deželi tam spodaj pa si prek kvalifikacij znova zagotovila nastop na glavnem delu turnirja velike četverice.

Obračun se ni začel po načrtu 18. nosilke kvalifikacij, saj je Natalija Vihljanceva že v prvi igri prišla do odvzema servisa. Juvanova je ekspresno odgovorila, v peti igri je Rusinja z breakom znova prišla do prednosti, nato pa že viden scenarij. Mlada Slovenka je že v naslednji igri vrnila z enako mero, nato pa še enkrat odvzela servis nasprotnici in naredila ključni korak k vodstvu z 1:0 v nizih.

Drugi niz se je za Juvanovo začel sanjsko – po dveh breakih je povedla s 3:0. Vihljanceva je serijo sedmih zaporednih iger Slovenke prekinila z odvzemom servisa, vseeno pa zmaga Juvanove ni bila več vprašljiva. Na koncu je zmago potrdila z novim breakom v deveti igri in se prvič v karieri uvrstila na glavni turnir v Melbournu.

Juvanova se bo v prvem krogu pomerila z Dajano Jastremsko. Najboljšo slovensko teniško igralko Polono Hercog čaka Švedinja Rebecca Peterson, Tamara Zidanšek pa bo igrala z Na Lae Han iz Južne Koreje.