Ziyech: Nogomet je postal velik resničnostni šov

Dean Mouhtaropoulos Getty Images Sport

Član Ajaxa iz Amsterdama Hakim Ziyech niti približno ne verjame ljudem v nogometu, ki je postal "velik resničnostni šov".

Že nekaj časa se namiguje, da bi HakimZiyech utegnil zamenjati delodajalca. “Ne maram ljudi, ki se pretvarjajo. Imam senzor, na osnovi katerega lahko prepoznam, kdo je iskren, kdo pa se pretvarja. To mi je zelo pomembno,” je dejal Ziyech.

Če nekomu zaupam, mu slepo zaupam. V nasprotnem mi mnenje te osebe ni pomembno. V nogometu je veliko lažnih ljudi, tako da verjamem samo nekaterim. Vse to je velik resničnostni šov in postaja vse hujše. Ljudje, ki nikoli niso govorili z menoj, si jemljejo pravico, da govorijo, kakšen sem. To so klovni. Želijo izvesti trik. Včasih to ni njihova krivda, včasih so za vse kriva družabna omrežja,” Ziyech opisuje stanje v današnjem nogometu.

Za zvezdnika Ajaxa so se med drugim zanimali tudi PSG, Bayern Munchen, Arsenal in Tottenham. “Številni mi govorijo, kaj naj naredim, toda ostal bom zvest samemu sebi. Nisem zaskrbljen. Resnica je, da sem izbirčen, toda videli bomo, kaj se bo zgodilo naslednje leto. Sedaj sem osredotočen samo na Ajax, uživam v Amsterdamu,” je dejal 26-letni nogometaš.