Reprezentanti znova z dobrim točkovnim izkupičkom

Prve nasprotnice Slovenk bodo Bosanke. Foto: Aleš Oblak

Odbojkarska prvenstva so po premoru znova v polnem zagonu, prav tako kot tudi slovenski reprezentanti in reprezentantke, ki si kruh služijo v tujini. Tudi v minulem tednu so naši fantje in dekleta, kljub slabšim rezultatom njihovih moštev, igrali na visoki ravni.

V poljskem prvenstvu se je pomembne zmage nad Legionowim, ki ga vodi slovenski selektor Alessandro Chiappini, veselila Eva Mori, ki je k zmagi LKS-a prispevala pet točk (2 asa in 3 varanja). Do prve prvenstvene zmage je vendarle uspelo priti Bydgoszczu, ki je s 3:2 slavil nad Czarnim Radomom. Obračun slovenskih reprezentantov je tako dobil Tonček Štern, ki je tokrat dosegel 24 točk (51 % napad), na drugi strani mreže je Alen Pajenk svoji ekipi prinesel pet točk (67 % napad), Dejan Vinčić pa tri točke.

Gregor Ropret se je minuli teden veselil kar dveh zmag svojega Nantesa, in sicer na gostovanju pri Tourcingu in doma proti Parizu. Na drugi tekmi je naš podajalec dosegel kar tri ase ter dosegel še tri točke z blokom in napadom. Narbonne Jana Klobučarja je imel polovični izkupiček, zmago proti Rennesu in poraz proti Tourcingu, naš reprezentant se ni vpisal v statistiko.

Sašo Štalekar še naprej dobiva priložnost v dresu avstrijskega Hypo Tirola, ki je v nemškem prvenstvu tokrat klonil proti Berlinu. Naš bloker je ob 38 % napadu nanizal pet točk. V Grčiji je znova zelo dobro igral Žiga Štern in Foinikasu Syrosu s 14 (67 % napad) in 19 točkami (60 % napad) pomagal do zmage nad Pamvochaikosom in nato še nad Kifisio. Do novih zmag sta v Grčiji prišli tudi Monika Potokar (10 točk), ki je s Panathinaikosom slavila proti Ilisiakosu in Darja Eržen (6 točk in 67 % napad), ki je bila s Paokom boljša od Ilioupolisa.

V turškem prvenstvu je Saša Planinšec za Aydin odigrala svojo drugo tekmo in s soigralkami tudi tokrat slavila, in sicer z 0:3 na gostovanju pri Beylikduzuju, a statistika tekme še ni objavljena. Reprezentančna podajalka Sara Najdič je na tekmi s Targovištem dosegla dve točki, a je njena ekipa klonila z 1:3, do zmage pa ni uspelo priti niti Tini Grudina (13 točk in 56 % napad), saj je Stiinta Bacau po seriji zmag izgubila z Dinamom iz Bukarešte.

Mitja Gasparini je v japonskem prvenstvu z Nagojo spet iztržil polovični izkupiček, saj je na prvi tekmi tedna z 2:3 klonil proti ekipi JTEKT (dosegel je 20 točk ob 61 % napadu), na drugi pa se je veselil gladke zmage proti Tokiu (10 točk in 55 % napad). Tine Urnaut na začetek kitajskega prvenstva še čaka.

V italijanskem prvenstvu so moštva tokrat odigrala le po eno tekmo, druga v tem tednu je bila namenjena pokalu in tudi ligi prvakov. Klemen Čebulj je v dresu Trentina na pokalni tekmi proti Milanu Jana Kozamernika igral odlično in dosegel 17 točk (70 % napad), naš reprezentančni bloker pa je nanizal pet točk. Jani Kovačič je z Ravenno v pokalu in prvenstvu klonil proti Modeni, obakrat s 3:0, našemu prostemu igralcu tokrat sprejem ni šel tako dobro od rok kot navadno. Novara, za katero je Iza Mlakar v tretjem nizu vstopila v igro, a ni dosegla točk, je s 3:0 odpravila Filottrano, s katerim je Eva Pogačar zaradi neigranja prekinila pogodbo in se vrnila v Calcit Volley. Lana Ščuka je priložnost za igro v vrstah Pomija dobila v dveh nizih in dosegla štiri točke, a je njena ekipa vseeno klonila proti Coneglianu. (vir: OZS)