Zverev v prvi polfinale Grand slama v karieri

Uncategorized 29. Jan 20206:53 > 6:57
Hannah Peters, Getty Images Sport

Nemec Alexander Zverev se je kot tretji uspel uvrstiti v polfinale prvega Grand slama sezone, potem ko je v četrtfinalu turnirja v Melbournu v štirih nizih z 1:6, 6:3, 6:4 in 6:2 premagal Stana Wawrinko.

22-letni nemški teniški igralec Alexander Zverev bo tako najmlajši polfinalist prvega turnirja velike četverice v sezoni, še nikoli v karieri pa mu ni uspelo priti tako daleč na turnirju za Grand slam. Njegova prejšnja najboljša rezultata sta bila četrtfinalna dvoboja, ki ju je odigral na OP Francije 2018 in 2019.

Sedmi igralec sveta se bo za mesto v finalu pomeril z zmagovalcem obračuna med Rafaelom Nadalom in Dominicom Thiemom.

Zverev je slabo vstopil v obračun in zlahka dvakrat izgubil servisno igro, Stan Wawrinka pa je prvi niz dobil z le eno izgubljeno igro. V drugem je Zverev prvi prišel do priložnosti, a je moral čakati šele do osme igre, da je prvo tudi izkoristil. Na začetku tretjega niza sta si igralca izmenjala brejka, vedno boljši Zverev pa je pritisnil na plin in še enkrat ušel svojemu nasprotniku. 

Fizično je bil Nemec precej boljši, kar je bilo očitno tudi v četrtem nizu, ko je Zverev dvakrat prišel do odvzema servisa Wawrinke in si brez težal pridobil vstopnico za polfinale.

V drugem polfinalnem obračunu se bosta srečala Novak Đoković in Roger Federer