Thiem izločil prvega igralca sveta!

Uncategorized 29. Jan 20209:17 > 12:43
Hannah Peters, Getty Images Sport

Avstrijski teniški igralec Dominic Thiem se je uvrstil v polfinale OP Avstralije, potem ko je s 7:6, 7:6, 4:6 in 7:6 premagal prvi lopar teniškega sveta Rafaela Nadala.

Hannah Peters, Getty Images Sport

Avstrijski teniški igralec Dominic Thiem pozna slast zmage proti najboljšemu igralcu na svetu, saj eje eden redkih, ki je v zadnjem letu premagal Rogerja Federerja, Novaka Đokovića in Rafaela Nadala. Slednji je v tokratnem četrtfinalu imel obračun pogosto pod nadzorom, a se je borbeni Thiem vedno znova vrnil nazaj v igro. Avstrijec je petkrat že premagal Nadala, a prvič na turnirju za Grand slam.

V obračunu, ki je trajal dobre štiri ure, je Nadal v uvodnih dveh nizih prvi prišel do brejka, a ga do konca niza ni uspel zadržati, Thiem je izsilil podaljšano igro in jo v obeh primerih dobil.

Nadal je trikrat v svoji karieri že prišel do zmage, potem ko je zaostajal z 0:2 v nizih in tudi tokrat je dobro začel povratek, saj je tretji niz dobil s 6:4. Ko se je zdelo, da je momentum na strani Španca, je Thiem prišel do brejka in ga držal v rokah vse do 10. igre četrtega niza, ko je serviral za zmago, a ni uspel. Spet je odločala podaljšana igra, spet jo je dobil Avstrijec.  

S porazom Nadala, so se vrata do 1. mesta na ATP lestvici zdaj odprla Novaku Đokoviću, ki mora dobiti turnir, če želi priti nazaj na vrh.