ACH za lovoriko z zagrebško Mladostjo

Uncategorized 5. Mar 202010:05 > 10:08
ACH Volley

V drugem polfinalu na zaključnem turnirju srednjeevropske lige so se zmaji pomerili z domačo ekipo Union Raifeisen Waldviertel. Ljubljančani so današnjo neugodno oviro premagali s 3:2 in se bodo danes v finalu za novo lovoriko udarili z zagrebško Mladostjo.

V prvi niz sta odločno vstopili obe ekipi, ki sta prikazali pravo borbo na igrišču. Sicer so si pred končnico manjšo prednost priigrali domačini (21:19), ki pa jo je z dvema zaporednima točkama izničil Đirlić (21:21). V nadaljevanju so zaradi vprašljive sodniške odločitve oranžni zmaji burno reagirali in si prislužili rdeč karton, ki je prinesel prvo zaključno žogo gostiteljem. Ti so z napako Ljubljančanov na servisu to tudi izkoristili (25:22)

So pa zato zmaji poskrbeli, da v drugem nizu od samega začetka ni bilo dileme o zmagovalcu niza. Z dobrim servisom so prisilili nasprotnike v napake, prav tako pa domačini niso našli odgovora na blok slovenskih prvakov. Ljubljančani so tako slavili s 25:11.

Tretji niz je prinesel več izenačenosti, pa čeprav so gostje z asom Videčnika povedli že za 5 točk (10:15). Domačini so ujeli priključek (15:17), vendar po polminutni prekinitvi na zahtevo ljubljanskega trenerja znova nabrali zaostanek in branilci naslova so niz mirno pripeljali do konca (19:25).

V četrtem nizu sta se obe ekipi izmenjevali v vodstvu za točko ali dve, z blokom Đirlića pa so zmaji bili v prednosti (19:20). To so gostitelji hitro spremenili, saj so z delnim izidom 6:1 zaključili niz v svojo korist (25:21).

Odločilni niz so dobro odprli zmaji, ki so z asom Okrogliča povedli s 6:4, nato pa si z vrhunsko obrambo priigrali že bolj otipljivo prednost v skrajšanem nizu (5:10), ki so jo znali unovčiti v še tretji dobljen niz (9:15) in se tako dokopali do finala srednjeevropske lige.

Matija Pleško, trener ACH Volleyja Ljubljana:‘Zadovoljen sem, da smo se uspeli uvrstiti v finale. Če je bilo za to potrebno 5 nizov tudi prav, čeprav si nismo želeli, da bi do tega prišlo. Odločalo je nekaj potez v zaključku četrtega niza, kjer smo stvari imeli nekako pod kontrolo, pa so nam potem ušle iz rok, ampak smo na zelo visokem nivoju odigrali peti niz. Že pred tekmo sem vedel, da bodo šli naši nasprotniki na glavo tako na servisu kot v napadu in to se je potem tudi pokazalo. Opozarjal sem, da bo treba igrati dobro, konec koncev tudi kaj tvegati. Čestitke vsem igralcem, pokazali so, da so vredni zaupanja tega dresa, je pa res, da morajo to jutri ponovno dokazati.”