"Masters v Miamiju bo odigran, kot je načrtovano!"

Uncategorized 9. Mar 202020:47 > 20:50
Michael Reaves, Getty Images Sport

V ponedeljek je postalo uradno, da bo prvi Masters teniške sezone v Indian Wellsu odpadel, kar je izzvalo veliko vprašanj o usodi ostalih turnirjev, ki sledijo.

Masters v Indian Wellsu so odpovedali, potem ko so tudi v Južni Kaliforniji potrdili prve okužbe s koronavirusom. Lokalne oblasti skrbi, da bi se kronoavirus lahko močno razširil in so zaradi varnosti igralcev in gledalcev turnir odpovedali.

Odpoved je izzvala številna vprašanja o usodi naslednjih Masters turnirjev, ki sledijo v Miamiju, Monte Carlu, Madridu in Rimu. 

Povezano

Organizatorji Mastersa v Miamiju so se oglasili z uradnim sporočilom za javnost, v katerem so zapisali, da vse poteka po načrtih.

“Masters v Miamiju bo na sporedu, tako kot smo načrtovali, med 23. marcem in 5. aprilom. Neogroženost vseh vpletenih ostaja naša prioriteta in zato spremljamo situacijo na lokalni, zvezni in državni ravni, obenem pa sodelujemo z zdravstvenimi organizacijami. Sodelujemo tudi z ATP in WTA, da bi na najboljši način zagotovili varnost navijačev, igralcev in osebja,” so zapisali. 

V kolikor bo šlo vse po načrtih organizatorjev, bomo Masters iz Miamija prenašali tudi na programih Sportkluba.